Publicat pe

Sistem CAD/CAM deschis

Sistem CAD/CAM deschis

Sistem CAD/CAM deschis

“Un sistem dentar CAD/CAM deschis permite utilizatorilor să lucreze cu formate de date neutre, cum ar fi STL, să aleagă cea mai potrivită mașină CNC, să lucreze din date scanate și să prelucreze o gamă largă de materiale. Oferă teren fertil pentru idei noi și deseori produce o economie de costuri. Pe de altă parte, sistemele închise fac să fie imposibil pentru utilizatori să se abată de la procesul predefinit și să inoveze. “ Manuela Giuliano, FDZ Germany, utilizator WORKNC DENTAL.

Ce este sistemul CAD/CAM?
  • Primul pas este scanarea, fie scanând o aprentă, fie scanarea directă a arcadelor dentare ale pacienților. Ideea este crearea unui fișier digital cu starea curentă a pacientului la acel moment.
  • La a doua etapă ne ajută software-ul de proiectare asistată de calculator (CAD), care este utilizat pe fișierul scanat. Acest software CAD este folosit pentru a genera forma 3D a piesei finale care urmează să fie frezată.
  • În al treilea rând, software-ul de fabricație asistată de computer (CAM) este utilizat pentru a genera codul care va rula pe mașina de frezat. CAM-ul utilizează modelul digital 3D din CAD pentru a calcula traseele sculei (frezei), iar această informație va fi transmisă mașinii de frezat.
  • Ultimul pas este rularea programului CAM pe mașina de frezat. După acest proces protezele sunt complete.
Sistem CAD/CAM deschis vs închis

Sistemele închise sunt de obicei un pachet complet; scanner, software, CAD, software CAM și mașină de frezat. Acest lucru nu permite utilizatorului final să aleagă diferite opțiuni pentru proiectare (design) și producție (frezarea). Sistemele închise au adesea propriile sisteme de fișiere, nepermițându-vă să le utilizați cu alte echipamente. De asemenea, sistemele închise necesită adesea aprovizionarea de la un furnizor, față de piața deschisă a furnizorilor.

Sistemele deschise permit folosirea acelorași fișiere neutre, cum ar fi STL.

Avantajele sistemului CAD/CAM deschis
  • Flexibilitate mai mare, puteți alege echipamentul potrivit bugetului dvs.
  • Permite inovarea. Sistemul închis va genera același design la toți utilizatorii.
  • Varietate mare de mașini de frezat disponibile pentru utilizare.
  • Sistemele deschise sunt mai accesibile decât cele închise.
  • Se pot alege o gamă mai largă de scule.